avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Bankban

2016. szeptember 23. - mrattilamennichina

Délelőtt bankban voltam számlát nyitni, hogy legyen hova utalni a fizetésem. A kolleganők elkísértek, mert mégiscsak könnyebb tolmácsolással, mintha az angolul nem vagy alig tudó ügyintézővel kell activity-zni. A sorszám szerint 9-en voltak előttünk, de szerencsére a cég VIP ügyfél, így következőnek már engem hívtak. Útlevél illetva arról egy fénymásolat kell, a kedves ügyintéző ez alapján bepötyög mindent - kivéve, amikor megakad, mert nem tudja értelmezni az útlevélbe írt dolgokat. De megoldottuk.

Egy csomó kínaiul írt papírt kellett aláírni, PIN kódot kellett megadni a számlához, PIN kódot kellett megadni a bankkártyához, PIN kód kellett a netbankhoz. Viszont minden egyszerre került a kezembe: a számlaszám, a bankkártya és a netbank hozzáférés. Sőt, előbb volt bankkártyám, mint számlaszámom - ugyanis az ügyintézőnél van egy halom bankkártya, abból kiválaszt egyet, és a kártyán lévő számsor lesz a számlaszámod, azt ápolja be a számitógépes rendszerbe.. A számlanyitáshoz 100 RMB befizetése szükséges, az éves számlavezetési díj mindenestül 30 RMB (1350 Ft)  és 10 évig érvényes a kártya.

Mindezek mellé le tudod tölteni a telefonos applikációt, amivel nem csak a számlád állapotát tudod nézni, de minden költés látszik, minden megtakarítás látható, pénzt tudsz utalni, de nem csak számlára. Aktívan használják a mobilfizetési rendszert, így ha a telefonon beolvasod a másik QR-kódját, akár azonnal utalhaszt is neki. Ugyanígy te is fogadhatsz tőle pénzt. Sőt, még online bolt is van, ahol különböző témakörök szerint csoportosított termékeket vehetsz, ruhától kezdve az ékszereken, iskolaszereken, elektromos eszközökön át, a vonat- vagy repülőjegyen keresztül a szálloda foglalásig...

A mi otthoni banki szolgáltatásaink ehhez képest eléggé gyerekcipőben járnak...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr3811737487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása