avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Mangó

2016. november 23. - mrattilamennichina

Egy újabb gyümölcs került az asztalra. Nem egy különleges gyümölcsről van szó, otthon is szinte minden nagyobb élelmiszer üzletben meg tudod venni. Mégis poszt született belőle... Egyrészt azért, mert az itt kapható mangó nagyobb, mint az otthon korábban általam vásárolt, másrészt pedig a kettőnek az íze köszönő viszonyban sincs.

img_20161103_200425_copy.jpg

A boltban a kosárban is finom illatos volt a gyümölcs. Hazaérve megmostam és felvágtam: a gyümölcs hús színe valahol a sárga és a narancssárga között helyezkedett el, az illata pedig orrba vágott. Beleharapva... hmmm, finom, édes, lédús, intenzív ízű. Az otthon evett mangók közelében sem voltak ennek... És eszembe jutott egy kb. 25 évvel ezelőtti emlék, amikor nagynénéméknél ültünk a konyhában és ittuk a Németországból hozott szénsavas mangó üdítőt. Annak volt ilyen íze. És mindig azt hittem, hogy az volt a mű íz - pedig az volt a leginkább mangó íz...

img_20161103_201109_hdr_copy.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr4111944377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása