avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Opel Corsa és ami mögötte van...

2016. december 03. - mrattilamennichina

...egy hátizsák és egy puttony.

Azt régóta tudjuk, hogy a reinkarnáció létezik és az egykori kódex másoló szerzetesek a kínai tervező asztalok mellé születtek újra. Néha azért nekik is megcsúszik a kezük és létrejön olyan állat, ami nincs is...

Mindenki ismeri a gömbölyű Opel Corsát az ezredfordulóról. Ezt nem kellett a klasszikus értelemben véve lemásolni, mert az Opel a General Motors csoport tagja, mint ahogy a Buick is, aminek viszont van gyára Kínában. Viszont amíg a tervrajzok az Opeltől a Buickig eljutottak, addig valaki út közben nagyon unatkozott és pár vonalat még belefirkantott a műszaki rajzokba, s így szület(het)ett meg az Opel Corsa további 2 változata:

- Corsa sedan - még október elején láttam először Hongqi-ban egy villanásra, és azt hittem tévedtem. Aztán pár hete a lakástól 150m-re a körforgalom járdáján láttam meg ezt a példányt. Immár biztos, hogy nem tévedtem...

img_20161015_165535.jpg

img_20161015_165552.jpg

- Corsa kombi - 2 napja este munkából hazafelé a dugóban állva tűnt fel ez a különös szerzet. Mire előkotortam a telefont, addigra megindult a sor, és már csak menet közben a rázkódó kocsiból tudtam lőni ezt a két (kissé homályos) képet.

img_20161128_182034.jpgInnen még Ford Escort is lehetne... 

img_20161128_182200.jpg...innen viszont már Corsa 

S a végére egy vicc, majd megtudjátok miért: :-D

"A tanító néni nagy generálisokról tart előadást, aztán megkérdezi:
- Na gyerekek, ki tud mondani egy nagy német generálist?
- General Hindenburg - feleli egy gyerek.
- Jó. Hát franciát ki tud?
- General Foch.
- Helyes. Angolt?
- General Haig.
- Hát amerikait?
Csak Móricka emeli az ujját:
- Halljuk, Móricka!
- General Motors."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr9812015977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása