avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Kannás...

2017. június 14. - mrattilamennichina

Elment a tájfun, erre inni kell! :-D Erről jut eszembe:

Jó 1,5 hónapja szombat délután elmentünk egy késői ebédre: Leon és Jasper a két hosszabban, valamint Florian a pár hétre Kínába kidobott német srácok. Meg persze Tamás is jött velünk. (Na, ez a kettő mondat elég magyarosra sikeredett. :-P ) Az ebéd nem volt semmi extra, a megszokott ízek, a megszokott elkészítési mód - és Florian megszokott helye, ugyanis nem nagyon mert kockáztatni, miután az első kantinos kajálásával elcsapta a gyomrát. :-D Számomra egyedül a padlizsán volt új, mert most valahogy ehetőnek nézett ki. :-D Igen, ehetőnek, mert nem volt túlsütve, nem volt puha, enyhén még ropogott is, a fűszerezése pedig valami csoda jó volt... :-)

Florian ajánlott egy helyet a közelben, ahol jó söröket lehet inni, úgyhogy ebéd után becéloztuk: kb. 1/4 óra gyaloglással oda is értünk. Csak ott derült ki, hogy 6-kor nyit, ami annyiból volt gáz, hogy akkor kellett volna felülnöm a buszra az esti edzéshez és jógához. És Leonnak is volt még dolga. Kerestünk más helyet, de azok is csak későn nyitottak... Mi van ezekkel?! Legalább 4-kor kinyitnának, ha már hétvége van... Otthon bezzeg már reggel 5-kor látod, ahogy Józsi bácsi a lerakat előtt tolja magába a kevertet... :-/

Nem baj, leleményes gyerekek vagyunk, így megcéloztuk a közeli szupermarketet némi folyadékért. Nagy a bolt, úgyhogy kávét is kóstoltunk, a sport osztályon is futottunk egy kört, megnéztük a szárított rágcsálni valókat, közben láttunk egy halat is, amelyik háton aludt az akváriumban ( :-P :-D ), s végül megérkeztünk az alkohol részlegre is. Otthon találsz hűtőt sörökkel, de Kínában leginkább üdítő van bennük, ritkábban víz. :-/ A nagy keresgélésben aztán megtaláltuk a masszív alkeszek birodalmát is: a kis opálfehér kannában bort véltünk felfedezni, ami annyiban stimmel, hogy bor, de nem szőlőből, hanem rizsből, búzából és vízből keletkezik (jelen példány 3 éves érlelés után), s főzéshez is szokták használni. Hua Diao avagy Shaoxing bor néven lehet róla bővebben olvasni.

img_20170422_172245.jpg

A nagyobb meglepetés ezután jött: Tamás az alsó polcon felfedezett egy 5 literes flakont, átlátszó folyadékkal. Nincs mese, az bizony erguotou, a kínaiak "pálinkája"... Ez azért úgy sok(k) volt mindannyiunknak... Nem értettük a logikáját, mert az ázsiaiak nem nagyon alkoholizálnak (vagyis isznak, de hamar megárt nekik...), és egy ilyen flakonnal egy hónapig satu részegek lennének. Ha a család is besegít, akkor csak egy hétig... :-D Na jó, biztos van rá kereslet, ha már ott van a polcon - mi azért kihagytuk. :-)

img_20170422_172421.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr2612566387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása