avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Herbal jelly

2016. október 14. - mrattilamennichina

A sorok között járva a lekvárok közelében vettem észre mai posztunk főszereplőjét. Kínai neve pinjin átiratban: GUI LING GAO (guj ling gao). Kinézetre zselészerű cucc, rá is van írva angolul, ezért a kosárba került. Nem vészes összeg, ki kell próbálni, mit tud ez a gyógynövényes zselé.

img_20161016_202432.jpg

 

Érdekelt, hogy milyen gyógynövény van benne és miért van egy kis öntet mellékelve, ezért lefotóztam és megmutattam Len barátomnak. Mint kiderült ez a gyógynövényes zselé teknős páncélból készült és nem a gyógynövények, hanem a teknős páncélnak tulajdonított gyógyító erő miatt herbal... Szegény tekNŐS - ezért ne légy nős, mert a páncélodból zselé lesz. :-D :-D

A kis szójáték után az ízekről: a zselé maga ízetlen, azért van mellékelve az öntet, hogy megédesítse azt - ahhoz viszont kevés, hogy jó ízűen meg lehessen enni. Nehezen ment le, a vége nem is kívánkozott be: vagy az ízetlenség, vagy a tudat, hogy a teknős az életét adta ezért a cuccért... 3 RMB nem sok, de többet sem veszek ilyet. Ha Kínában jársz, szerintem neked se ez legyen az, amit megkóstolsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr8911703931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása