avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Cohesion 9

2016. október 25. - mrattilamennichina

Az első futócipőm egy Kalenji Ekiden 200 volt, ami a Dechatlon saját márkás futócipője és elég nagy akcióban sikerült hozzá jutni akkoriban. Kb. 600 km után éreztem, hogy ideje lenne váltani. Úgy gondolom saját márkás termékhez képest elég jól bírta, pláne, hogy sokat használtam hegyen, ami jelentősen csökkenti a futócipő élettartamát. A nagy gyártók a drágább cipőiknek 800-1200 km élettartamot adnak, az ajánlott súlynál nagyobb testtömeg, illetve hegyi futás esetén ehhez még egy 0,6-0,8-as szorzó számot párosítanak.

Akkor hosszú keresgélés után a világ második legnagyobb gyártójára esett a választás, és bő 15e-ért egy Saucony Cohesion 7 lett a szerencsés nyertes. Az eredmény magáért beszélt - bár számokra már nem emlékszem, de jelentősen gyorsabban futottam utána. Mivel nem akartam idő előtt szétgyilkolni, ezért pár hónappal később egy akciós Asics Stormhawk is hadrendbe állt, mint edző cipő, ami mellé újabb pár hónap elteltével egy Lidles, 2eFt-ért utánam dobott totál akciós cipő is társult.
saucony.pngSaucony logó - ha legközelebb ilyen cipőt látsz, akkor tudd, hogy a legjobb a szakmában :-D

A kiutazáskor a hely- és súly korlát miatt csak az Asics került bele a bőröndbe. Az utóbbi hetekben elkezdtem komolyabban venni az edzéseket és ha találok megfelelő versenyt, akkor indulni is akarok - arra viszont az Asics nem a legmegfelelőbb. Annál is inkább, mivel az elmúlt napokban olyan érzésem lett, mintha befelé akarna dőlni a lábam a cipőben - ez meg is magyarázná a futás után néha kicsit érezhető térd fájdalmat. Bő egy hete jött az ötlet, hogy mivel egyszer már bizonyított, ezért nézzek körül a neten, hol van a közelben Saucony bolt. A hivatalos honlap ezt nem mondta meg, de tovább irányított a kínai webshopba. Hosszas válogatás és olvasgatás után végül az előző cipő utódjára esett a választás: Cohesion 9. Már csak az otthoni cipő méretét kellett megtudom, mert futócipőből eleve egy fél számmal nagyobb ajánlott, a Saucony méretezése pedig még ettől is eltér picit. A méret megérkezése után Len-nel meg is rendeltettem a cipőt. Az otthoni árnál 15%-kal olcsóbban sikerült megvenni. Tegnap meg is érkezett.
img_20161024_184844.JPGCohesion 9: Tetszik ez a sárga :-) - a doboz alján futótempó táblázat található...
Még a cégben felpróbáltam: és pont passzol. Alig vártam, hogy haza érjek! Úgy tűnt, az időjárás nem akarja az avatási szertartást, de mire befejeztem a bevásárlást az a néhány csepp eső is elállt, így bevetésre került az új szerzemény. És és és... hogy ekkora különbség legyen két nagy gyártó ugyan olyan ár kategóriájú cipője között... A számok, ugyan arra a 3 körre (3,9km) úgy, hogy két egymás utáni futásról van szó:
Asics Stormhawk: 27 fok, 83% páratartalom, 5:08 perc/km
Saucony Cohesion9: 26 fok, 97% páratartalom, 4:43 perc/km
25 mp/km. Ha 5mp lenne a különbség, akkor azt mondanám pszichológia. De így! Lehetne mondani, hogy szétfutottam a másikat, de a 3 cipő közel egyforma terhelést kapott, így az Asicsben még fele sincs, mint anno az Ekidenben volt...
Ezek után újra kell osztani a szerepeket... Az Asics itt váltó edző cipő lesz a rövidebb távokra, otthon pedig tisztán tartalék edző cipő lesz. A Cohesion 7 átveszi az edző szerepet, a 9-es pedig verseny cipő lesz - ha addig nem veszek egy eredetileg is versenyre tervezett Saucony cipőt, ha már ennyivel olcsóbb itt... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr3011836403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása