avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Turdus policicus

2016. november 17. - mrattilamennichina

Majdnem elfelejtettem mondani, hogy a borozós estén egy új rigófélével ismerkedtünk meg, a Turdus policicus-szal. :-D

Talán említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy sok helyen látni rendőrt a zebrák (pontosabban: közúti kijelölt gyalogos átkelőhely) közelében, de ez a gyalogosokat nem zavarja és sokszor ennek ellenére mennek át a zebrán olyankor is, amikor nem szabadna... Ezek a rendőrők helyzet függvényében vagy csak állnak a járdán és nézik a forgalmat, vagy kiállnak a kereszetződésbe és a sípot meg-megfújva hol a gyalogosokat, hol az autósokat ösztönzik gyorsabb áthaladasára - ember legyen a talpán, aki kitalálja, hogy éppen kinek szól a sípszó...

images2ufl5aib.jpgTurdus policicus :-D (forrás: google.com)

A vinotéka felé haladva az egyik kereszteződés közelében dallamos, szinte folyamatos sípszót hallottunk. De tényleg olyan dallamosan fújta, mintha rigó énekelne... Kezdett sötétedni, az út egyik oldalán parkos rész, az úton sok autó volt, a rendőrt meg nem láttuk, így joggal feltételeztem, hogy megjelent a környéken egy új rigófaj, akit én csak Turdus policicus-nak neveztem el. :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr2511968135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása