avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Rés a pajzson

2016. november 22. - mrattilamennichina

"Fiú: Te meg akarsz ölni?
Lány: Nem, miért?
Fiú: Mert ha a közelemben vagy nem tudok levegőt venni.
Lány: Jaj de cuki vagy!
Fiú: Te meg büdös..."

Elvileg megtaláltuk Tamással a (piaci) rést a pajzson. Elvileg, mert olyan mértékű szemlélet váltásra lenne szükség, amihez mi önmagunkban kevesek vagyunk... Eddig a lehetőség nem tűnt fel, mert kitartott az otthonról hozott készlet, de most szemet szúrt, hogy fogyóban van és nekiálltunk keresni. Miről is van szó? Hát a dezodorról.

Az már korábban feltűnt, hogy egyes kollégák vagy épp az utca embere délutánra - hogy is mondjam - húz maga után egy buké csíkot, de betudtuk a nagy melegnek, illetve az illető egyéni szociális érzéketlenségének. Ki gondolt arra, hogy ez itt ilyen nagy probléma, tekintve, hogy a teszkóban a szemünket kiszúrja a nőknek szóló parfümös stand, és az egyik helyi kollegina embert megmozgató parfüm felhőben szokott beszállni a kisbuszba. Szappanból, samponból és tusfürdőből is találni nyugati márkát, utóbbi még az egyik általam otthon használt illatban is kapható. Aztán fogyott a dezodor készletünk... Kerestem én is a boltban, kereste Tamás is, de nem találtunk. Amikor együtt bandáztunk és bementünk a teszkóba megkértük Marc-ot, hogy ugyan már mutassa meg hol találjuk a nevezett portékát. Nézett nagy szemekkel... Aztán megkérdeztettük az eladótól, aki odavezett minket a női standhoz: itt van. "Jól van ember, de ez női..." "Nem, nem, ez uniszex." Na ja...

Megkérdeztük Jaspert is, hogy ő mit tud a témáról, mégis csak Kanadából költözött ide és valószínűleg ő is használta, használja a nevezett termékek valamelyikét. Elszomorító választ adott: ritka, mint a fehér holló, a kínai nép nem nagyon használja, a nők kezdenek rászokni a parfümre, de az is lassú ütemben halad. Szóval a legkönnyebb és legolcsóbb beszerzési lehetőség: átmenni Makaóba, vagy rendelni a netről. Az előbbi szerencsétől függően 2-4 órás várakozás a határon, valamint találni kell egy boltot, ahol árulnak ilyet. Az utóbbi lutri, ha nem találod meg a kedvenc márkádat...

Aztán nagy nehezen Tamás talált egy boltot, ahol van spray, 50 RMB-ért (2100Ft), majd én egy másikat, ahol van golyós deó 40-ért. Arany ár, ugye? Ő még győzködi magát, hogy végülis otthon is 1000Ft körül van egy spray, itt sem sok az a 2000... Én már meggyőztem magam, hogy a golyós deót simán megéri ennyiért a jó közérzet érdekében.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr8411987798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása