avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Ebéd a kantinban

2016. december 15. - mrattilamennichina

A hétvégéről szóló képes beszámoló újra csúszik egy kicsit - hétfőn egy fejfájás, kedden a jida-i látogatás, tegnap a jóga tett keresztbe neki.

A kantinról korábban írtam már, most az ebédről teszek közzé képeket, mert többen kíváncsiak rá. Azok kedvéért pár sorban összefoglalom a rendszert, akik nanno em olvasták a kantinos gondolataimat: nem kell sokat várni az ebédnél, ujjlenyomattal fizetsz és hónap végén a fizetésedből vonják az ebéded árát, ami alkalmanként 7 RMB (300Ft). Ebben alapból benne van egy párolt zöldség, egy adag rizs és a leves, valamint 2 húsos és 1 zöldség étel választható hozzá. Ne nagy adagban tessék gondolkodni! A cél a változatosság!

img_20160922_123601.jpgBal oldalt tofus, krumplis disznó - jobb oldalt valamilyen cike. 

Másik opció a tésztás étel, de ez meg a húslevesbe rakott túrós tészta és rántott hús típusú mix - 7 RMB-ért tészta, "főtt" zöldség, egy feltét és egy kis "savanyúság". :-D Ezt valamikor szeptember közepén kipróbáltam, de csak október második felében lett ingerenciám újra megpróbálkozni vele - s szépen lassan átszoktam rá, mert nem annyira száraz (vagyis egyáltalán nem az). Illetve közben kiderült, hogy +2 RMB-ért további 2 feltét jár - így még vonzóbb lett, mert ez utóbbit én tükörtojásban kérem ki. :-)

Az étel ára a minőségben is meglátszik, de azért meg lehet enni. És akkor ennyi fecsegés után jöjjenek a képek:

img_20160928_123518_hdr.jpgBal oldalt enyhén édes krumplis disznó - jobb oldalt lótusz gyökeres csirke. 

img_20161031_123631.jpgBal oldalt sűlt-párolt bab - jobb oldalt enyhén édes krumplis disznó. 

img_20161026_123409.jpgGomba és csirke a tükörtojás mellé - igen, alul "leves" van. Mindegyik tésztás ételnél. 

img_20161111_123625.jpgGomba és disznó a tükörtojás mellé - a főtt káposzta féle helyett ezúttal bab csíra 

img_20161116_123605.jpgFűszeres, hagymás darált hús, mellé egy kis savanyított káposzta - a tükörtojás nálam már alap. Már mondani sem kell, helyből adja a konyhás néni... :-)

img_20161130_123633.jpgFűszeresen készített tofu lapul a savanyított bab alatt - a tükörtojás mellett. :-) Gyümölcs egyébként csak szerdánként van, a szaxervezet novemberben indult egészségmegörző programjának részeként. 

Ebéd után ugye jár a csendes pihenő. Nyáron mindenki rohan keresztül az udvaron, hogy mielőbb az irodában lehessen és alhasson egyet. Ilyenkor télen megosztják a pihenőt, első felében séta a napsütéses udvaron, másodikban pihenés az asztalon. Újabban én is lent maradok egy kicsit, de séta helyett kiállok az épület ajtaja közelébe napozni. Nem tudom mi történhetett megint, de a "napi rendes séta" végén Danli ismét köszöntött. Na jó, meg a fél logisztika is rászokott az énekverseny után, hogy mosolyogva köszönjenek ha meglátnak. (Még jó, hogy nem énekeltem, mert akkor most nem köszöntenének... :-D )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr2011745955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása