avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Munkavállalási

2016. szeptember 09. - mrattilamennichina

Ma ebéd után elindultunk elintézni a végleges munkavállalási papírokat és a többszöri belépésre jogosító munkavállalási vízumot. A sofőrünk nem volt a helyzet magaslatán, így aztán sikerült is szépen eltévedni. 25 percet vesztettünk, mivel egy útépítéses területen haladtunk keresztül. Aztán bekapcsolta a GPS-t és onnan sima volt az út.

A városba vezető autópálya 2x3, helyenként 2x4 sávos, de befelé haladva megjelenik mellette mindkét oldalon 2-2 sáv, ahol sebességhatár tekintetében lassabban lehet haladni - de néha gyorsabb, mint az autópálya. Sokszor egy-egy útért simán lebontanak házakat - kedden céges ebéden voltunk a városban és olyan úton jöttünk, ahol a kolléga még sosem járt. Mint kiderült, ott pár hónapja még házak és egy cég állt - most 2x2 sávos út...

Az első hivatalba nem kellett bemennem, de messziről látszott, hogy állami cucc, mert a kerítés sötétkék-fehér csíkos csempével volt kirakva. Itt kaptam meg a lakhatási igazolást - vagyis nyilvántartásba vettek az albérletben.

Vicces, mert a második helyre olyan úton mentünk, ami az augusztus elején frissített Kína térképemen még nem szerepel...

A második helyre a diplomát kellett bevinni, itt a munkavállalási engedélyt állították ki. Itt sem kellett személyesen megjelennem, Stephanie intézett mindent.

Utolsó állomás a vízum ügyintézés volt. Hatalmas épület sok emberrel. Láthatóan egy csomó cserediák is most jött regisztráltatni magát. Vártunk is bő fél órát, de lehet, hogy többet. Hatalmas, tiszta és csillogó váróterem sok székkel, előtted üvegfal, középen egy ajtó. Itt mehetsz be a 18 ügyfél ablak egyikéhez. Bent hatalmas Kína címer, nagy arany betűkkel az állam neve. Fotózni nem lehet, pedig nagyon jól néz ki. Sorra kerülés után a papírokat beadtuk, egy aláírás és egy fotó kellett még. Az útlevelet 7-10 napon belül kapom vissza, utána szabadon utazhatok a környező államokba, vagy ahova akarok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr4711690385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása