avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Haima, a pusztító istennő

2016. október 21. - mrattilamennichina

Haima. Aki az utóbbi napokban követte a híreket, az tudja, hogy ő az aktuálisan pusztító tájfun. (Aki követni akarja: http://agora.ex.nii.ac.jp/digital-typhoon/forecast/google-maps/index.html.en , a link még érvényes 2016.10.21-22-én.)

haima-c.pngItt tart Haima magyar idő szerint 2016.10.21 5:00-kor

Haima indiai női név, jelentése Parvati istennő, aki Sivának volt a pusztító és megújító felesége. A híreket olvasgatva rászolgált a nevére...

Szóval Haima felénk tart. Nem a centrumban leszünk, hanem a szélén, de az sem sokkal jobb, mert kevesebb esővel és erősebb széllel jár. A korábbi jelzésekhez képest kb. 50km-rel keletebbre halad, viszont a sugara kb. 80 km-rel nagyobb lett, így mi is kapni fogunk a jóból. A kollégák azt mondják, hogy várhatóan előbb haza fogunk menni, hogy mindenki biztonságban lehessen. Az SMS-t már megkaptuk a helyi szervektől, hogy készüljünk fel élelemmel és számítsunk áram kimaradásokra is, ezért én most nekiálltam telefont tölteni, bár ha nincs áram, akkor mobil hálózat sincs, s szükség esetén úgyis a hatóságok kapják az első vonalakat. De legalább zenét hallgatni tudok. :-) Kajából meg már tegnap betankoltam. Ha nyitva lesz a gyümölcsös, akkor azt még veszek hazafelé.

A képen a sárga körrel jelölt területen belül 210-250 km/h, a piros körön belül 250km/h feletti szélre is lehet számítani. Mi épp a piros kör szélén, a képen Hongkong első 'o' betűje felett vagyunk. Az olyan házakban, amiben én is lakom biztonságban van az ember, az igazi veszélyt a szabadban lévőkre és az összetákolt házikókban élőkre jelenti ez az időjárás. Szóval mindenkinek nyugi! :-)

Kíváncsi vagyok milyen lesz. Pár napja Sarika járt felénk (kb. 600 km-rel nyugatabbra), akkor is volt bőven szelünk és esőnk, de ez nem volt újdonság, mert ilyen időjárásban a nyáron felénk is volt részem.

Update 2016.10.21. 9:50 (magyar idő): úgy tűnik a térkép alapján, hogy észak felé fordult és kezd lassulni. Most már a piros körből is kikerültünk.

Update 2016.10.24. 6:30 (magyar idő): simán megúsztuk, eső is alig esett. Most van itt egy nagyobb zuhé, de ez már attól független.

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr9711825913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása