avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Virs Li

2016. november 03. - mrattilamennichina

Ha Kínába készülsz költözni, akkor a következő képet jól jegyezd meg:

img_20161102_virsli.jpgVirsLi

Soha, ismétlem, hogy jól rögzüljön: s-o-h-a ne vegyél ilyet. Meg hasonló kinézetűt se.

Hónapokkal ezelőtt olvastam egy magyar család kínai kalandjait, és ott is szóba került ez a fajta virsli - ők sem ajánlották. Persze "jó" szokás szerint az emberben benne van, hogy "majd én megmutatom!", "nem lehet ez olyan rossz!", és amikor nagyon ki van éhezve a feldolgozott húsárúra, akkor csak bekóstolja. Ott hátul azért benne volt a tudatomban a korábban olvasott intelem, ezért a sonkás változatot vettem (hátha jobb), abból is a legkisebb kiszerelést 12 db virslivel. A virsli rudak külön is be vannak csomagolva, mintha összezsugorodott párizsi lenne, és jellemzően ezt sem a hűtőpultban találod, mint ahogy sok mást sem, amit otthon ott keresnél. Minden csomagolásban benne van az oxigén abszorber lapocska, emiatt aztán hűtés nélkül sem indul meg a romlás-penészesedés.

Anno azt hittem az otthoni legolcsóbb baromfi virslinél nincs lejjebb. És van! A többi húsárúhoz hasonlóan ennek is van egy alap édes íze, amit próbáltam fokhagymával, borssal és csipős paprikával elnyomni. Ez nagyjából össze is jött, miután ázott 2 órát a nevezett fűszerekkel bekevert olajban. Viszont az állaga... Nem is tudom... Hasonlít a legolcsóbb, pulyka/csirke/sertés medálnak nevezett mirellit fasírthoz, csak annál sokkal apróbbra van darálva és hullik szét a szádban, mintha egy kicsit összeállt búzadarát ennél (de esküszöm, ennél még az is jobb).

Szóval ha Kínába készülsz költözni, és megkívánod a feldolgozott húsárúkat, akkor érkezésed után keresd meg a legközelebbi olyan üzletet, ahol van európai import termék, és inkább ott vegyél néhány hetente 1-1 csomag szalámit arany áron - jobban jársz vele, minden szempontból. (Másik opció, hogy megtanulod a kolbászkészítés fortélyait és a konyhában berendezel magadnak egy mini húsüzemet egy kolbász füstölő sarokkal. :-D )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr2211926595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása