avagy a magyar nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Kína

Mr Attila menni China

Mr Attila menni China

Pitaya

2016. szeptember 12. - mrattilamennichina

A mai mi kerül az asztalra rovatunk főszereplője: pitaya, angolul Dragon fruit, magyarul nem tudom hogy találod meg a boltban. Pinyin átiratban: HUO LONG GUO (ejtsd: ho long go)

Nevezett gyümölcsünk otthon is kapható, mert láttam már koktélban, limonádéban, de otthon eddig még vagy nem figyeltem fel rá a boltban, vagy nem túl gyakori. Itt most 8RMB/kg, ami kb. 350Ft-os árnak felel meg.
img_0827.JPG
img_0828.JPG

Fogyasztása egyszerű: félbe vágod és lehúzod a héját (az érettekről legalábbis könnyen lejön). Ízre, állagra mintha érett kivit ennél, csak kevésbé intenzív az íze. A fehér hús által rejtett fekete magok is akkorák, mint a kiviben.

Kapható kisebb méretben, kisebb "tüskékkel" is, ennek a húsa bordós-pinkes, ízre kicsit édesebb, de valahogy nem jön be annyira, mint a fehér húsú testvére.

Nem tudom otthon mennyibe kerül, de akinek pénztárcája engedi és szereti a kivit, az bátran kóstolja meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mr-attila-menni-china.blog.hu/api/trackback/id/tr4411687593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása